Bassetlaw Hospital, A&E Modifications

Project A&E New Entrance & Internal Modifications
Client Doncaster & Bassetlaw Hospitals NHS Trust

Location

Bassetlaw Hospital, Worksop
Value  
Timescale May 2011 - May 2012
Scope of Works Globe provided the client with a complete multi-disciplinary design team and developed design from feasibility to completion.
Contract Traditional contract appointment with the client.

Key Project Particulars

 

A phased development.

 

All work completed whilst A&E Department remained in full service.

 

Existing A&E facilities expanded to provide new Resuscitation suite, A&E public Entrance and Blue Light Emergency entrance.

 

Reception/waiting area, disabled WC suite, new See & Treat examination rooms.

 

The additional accommodation was formed by extending facilities beneath an existing external ambulance canopy. The canopy was stripped back to the steel frame and new insulated roof/fascia panels provided.

 

New double glazed curtain walls with feature coloured glass.

 

Secure yet open friendly reception area.

 

Rendered insulated blockwork walls with bright colour to highlight entrance.

 

New smaller scale ambulance canopy constructed adjacent to separate Blue Light Emergency entrance.